اصول اخلاقی انتشار مقاله در مجلۀ تاریخ علم
این نشریه مقالههایی را که منطبق بر یند 5 مادۀ دوم آییننامه نشریات علمی مصوب 1398/2/2 باشند منتشر خواهد کرد. هیأت تحریریه همواره از دریافت نتایج تحقیقات استادان، پژوهندگان و صاحبنظران استقبال میکند. پژوهشگرانی که مایل هستند مقالههایشان در این نشریه منتشر شود، شایسته است به موارد زیر توجه کنند:
اصول مربوط به مجله
1. اطلاعات شخصی نویسندگان مقالات برای تمامی افرادی که به آن دسترسی دارند مانند سردبیر، اعضای هیأت تحریریه و مدیر داخلی و اجرایی نشریه و سایر عوامل فعال (غیر از نویسنده) مانند داوران، مشاوران ، ویراستار و ناشر امانتدار میبایست کاملاً محرمانه باشد و در هر زمانی از آن محافظت شود.
2. تصمیمگیری در بارۀ مقالات در هر مرحلهای بدون توجه به نژاد، جنسیت، باورهای مذهبی، قومی، شهروندی و سیاسی نویسندگان انجام شود.
اصول مربوط به نویسندگان محترم
1. مقالات حاصل مطالعات، تجربهها و پژوهشهای نویسنده یا نویسندگان باشد؛
2. یاد کردن از نویسندۀ مسؤول و همکاران در مقاله و یاد نکردن از اسامی نامرتبط؛
3. در آوردن مطالب از سایر نشریات، منبع مطالب به شکل صحیح و دقیق نوشته شود تا در محاسبۀ ضریب تأثیر دیگر نشریات خللی ایجاد نشود؛
4. مقالات در هیچ یک از نشریات داخلی و خارجی یا مجموعه مقالات سمینارها و مجامع علمی چاپ نشده باشد یا بهطور همزمان برای مجلۀ دیگری فرستاده نشده باشد (در ضمن تا سه ماه بعد از ارسال مقاله به این مجله از فرستادن آن به مجلۀ دیگر خودداری کنید،ؤ در غیر این صورت ضمن حذف مقاله از پذیرش مقالات بعدی نیز معذوریم).
5. پرهیز از سرقت علمی
مقاله باید تماماً حاصل تحقیق و پژوهش خود مؤلف باشد و نباید تمام یا جزئی از آن حاصل تحقیق دیگران بدون ارجاع دهی مناسب به منبع اصلی باشد. سرقت علمی شکلهای گوناگونی دارد از جمله:
- ثبت مقالۀ دیگری به نام خود؛
- درج نام نویسندگان و پژوهشگرانی که در مقاله نقشی نداشتهاند؛
- کپیبرداری یا تکرار بخشهای قابل توجهی از مقالۀ دیگر (حتی اگر مقالۀ مرجع از مؤلفات نویسنده/نویسندگان مقاله باشد)؛
- طرح نتایج حاصل از پژوهشهای دیگران به نام خود؛
- چاپ مکرر مقاله توسط نویسندۀ واحد در چند نشریه؛
- اعلام نتایج نادرست و خلاف یافتههای علمی یا تحریف نتایج حاصل از پژوهش؛
- استفاده از دادههای نامعتبر یا دستکاری در دادههای پژوهش؛
موارد سرقت علمی توسط مسؤولان نشریه بررسی و برای حراست از اعتبار و زحمات دیگر پژوهشگران، بدون هیچ تساهل و چشمپوشی با توجه به میزان سرقت علمی به شرح ذیل برخورد قانونی میشود:
*جهت حفظ حقوق معنوی مؤلفان و بهمنظور جلوگیری از چاپ مقالاتی که مشمول سرقت علمی هستند، مجلۀ تاریخ علم از قوانین کمیتۀ اخلاق و انتشار (COPE) پیروی میکند و در این رابطه برای تحقیق در بارۀ موارد مشابه از سامانههای همانند یاب سیناوب و سمیم نور استفاده میکند.
6. نویسنده در هر زمانی که متوجه هر گونه خطا و بیدقتی در مقالۀ خود شود نشریه را در جریان آن قرار داده، نسبت به اصلاح آن اقدام و یا مقاله را بازپس گیرد.
7. مجله در رد یا قبول، ویرایش، تلخیص یا اصلاح مقالههای دریافتی آزاد است.
اصول مربوط به داوران محترم
1. داوران انتخاب شده میبایست بعد از بررسی اولیه، بلافاصله سردبیر نشریه را از پذیرش داوری، نپذیرفتن آن یا انجام با تأخیر داوری مطلع کنند؛
2. داوری مقالات میبایست بر اساس مستندات علمی و استدلال کافی باشد، با وضوح و بهروشنی نوشته شود و این مدارک به نشریات و نویسندگان ارائه شود و از اعلام نظر سلیقهای، شخصی، نژادی و مذهبی و غیره در داوری مقالات خودداری کند؛
3. توجه به منابع استفاده شده در مقاله از دیگر وظایف داوران است. کلیۀ تحقیقات، موضوعات و نقلقولهایی که در مقاله استفاده شده است میبایست در فهرست منابع نوشته شده باشند؛
4. داورانْ نباید داوری مقالاتی را که منافع اشخاص، مؤسسات و شرکتهای خاصی بهوسیلۀ آن حاصل میشود و یا روابط شخصی در آن مشاهده میشود بپذیرند.
برای اطلاع از سیاست این مجله در این خصوص اینجا کلیک کنید.